Blogger Template by Blogcrowds.

Bon Nadal a tothom!

dimecres, 24 de desembre del 2008
Bon Nadal doncs, car que avui fa més de 2000 anys que ens nasqué el salvador!

Tal dia com avui, malgrat que no em posaré ara a discutir llocs ni dates, a néixer un nen en el que potser és el pitjor lloc per que hi neixi una criatura: un pessebre. Envoltat de bèsties de càrrega, sense cap altre abric que la palla de les bèsties i les túniques dels seus pares, neix el Deu fet home.

Encara li queden uns bons 30 anys per començar a posar el món potes enlaire, però els seus primers plors d'infant, d'aquestos infants que de tant petits que són semblen més pamses que nens, ja és prou fort com per convocar estels, reis, pastors i pastorets al seu voltant.

Actualment, però, trobo que fins i tot els creients ens hem deixat perdre la essència d'aquesta festa nostra tant important. Fins i tot a les nadales més tradicionals pots trobar que tot sovint parlen més del fred que hi devia f*tre o de les botifarres que endrapaven els pastorets que no pas de la veritable importància del que passava: havia nascut el salvador de la Humanitat sense distinció d'origen ni raça, idioma ni nació ni res de res.

I és per això que quan vaig trobar aquesta petita joia radiofònica vaig saber obviar la evident irreverència del fet. Però anem a pams...

Sóc fervent oïdor de ben bé tots els programes de RAC1 i des de feia un any que se'm va quedar clavat una mena d'homenatge/paròdia que van fer llur equip d'esports de, justament, el Naixement. Bàsicament es tractava de la narració del naixement del Nen Jesús com si fós un esdeveniment esportiu.

Sí, d'acord, "Oh irreverència suma! Oh anatema!". Però calma, si us plau. Que som catalans i ben bé tots posem el caganer al pessebre, i alguns fins i tot just al darrera la establia. I encara diria més: com ja va dir l'insigne director Kevin Smith a la seva película Dogma, "fins i tot Déu té sentit de l'humor, només cal mirar l'ornitorinc".

Així doncs, seguint aquella màxima de "oblidar el que ens separa i donar gràcies a Déu pel que tenim en comú" gaudiu d'aquest tall radiofònic i alegreu-vos-en per que avui celebrem un naixement que val més, molt més, que totes les copes, lligues i gols del Barça en tota la seva història passada i futura.

Per que tenim "naaaaixement, naixement, naixemeeeeeeent a Betlem!"